O nama

dsc02470

Centar za glazbenu poduku Akord osnovan je 2004. godine u Osijeku. Od početka rad centra bio je usmjeren na tečajeve sviranja gitare, klavira i sintisajzera što je i danas njegova osnovna djelatnost. Ono čime se centar Akord prije svega ponosi je orijentiranost na isključivo individualan rad s učenicima tj. polaznicima tečaja.

Prednosti takovog (individualnog) podučavanja spram skupnog muziciranja su brojne: posvećenost predavača samo jednom učeniku, njegovim sposobnostima i željama, manjoj ili većoj brzini svladavanja gradiva i vještina, ispravljanje eventualnih nedostataka u tehnici sviranja itd.

Ipak, vještina i užitak zajedničkog muziciranja nisu savim zapostavljeni već dolaze do izražaja na redovitim godišnjim koncertima gdje mnogi polaznici skupno pripremaju pojedine točke kao duete, tria i sl.

Nastava traje od početka do kraja školske godine ( rujan-lipanj ) nakon čega polaznik dobiva diplomu o završenom tečaju određenog stupnja što mu omogućuje prelazak i upis na sljedeći stupanj. Također je važno spomenuti da se na tečaj primaju svi prijavljeni polaznici bez provođenja prijemnog ispita. Napominjemo da je upis na tečaj moguć i tijekom cijele školske godine.

Osim već tradicionalnog sviranja iz nota, učenici s vremenom počinju koristiti i računalne programe a u svrhu usavršavanja sviračke tehnike i proširivanja svojega repertoara na različite glazbene stilove i pravce.

Onim učenicima, kojima želja za glazbenim znanjem nadilazi samo sviranje instrumenta, omogućena je i nastava iz teorije glazbe odnosno solfeggia.